Skip to main content
Expoziții

2023, în Praga, la Biblioteca Prichindeilor din Praga 

Expoziția Mă numesc Curaj. Povești în dialog

La Biblioteca Prichindeilor din Praga 

30 iulie – 12 septembrie 2023

O parte din poveștile copiilor realizate în ultimul an al proiectului se regăsesc într-o nouă expoziție interactivă ce s-a deschis la Biblioteca Prichindeilor din Praga și va putea fi vizitată până pe 12 septembrie 2023. 

Ferecate ca într-o capsulă magică, poveștile copiilor din România intră în dialog cu cele ale copiilor din diaspora. Sunt transpuse în instalații artistice de artista Ramona Iacob și parcă au și mai multă forță acum, când amintirile despre pandemie nu sunt altceva decât dovezi ale curajului nostru. Despre cum au resimțit perioada pandemiei vor putea povesti copiii din diaspora românească din Praga în cadrul celor trei ateliere creative care vor avea loc pe parcursul lunilor august și septembrie. 

Duminică, 30 iulie, de la ora 17.00, la Biblioteca Prichindeilor din Praga, a avut loc prima  întâlnire cu copiii din comunitatea de români de la Praga. Poveștile imaginate și transpuse prin teatru de umbre susțin ideea proiectului „Mă numesc Curaj”, pe care Asociația Câte-n lună și-n mansardă l-a derulat în ultimii trei ani – aceea că este important să-i încurajăm pe copii să identifice momentele când au acționat curajos. Că doar așa fricile devin mai mici, iar încrederea copiilor în forțele proprii crește. 

Leave a Reply