Skip to main content

Depre Mă numesc Curaj

Mă numesc Curaj este program de educație culturală și creativitate pentru copiii din România și din diaspora, 2021-2023.

În contextul pandemiei generate de virusul Sars Cov-2, care a provocat schimbări majore în modul nostru de viață, proiectul vine în ajutorul copiilor și tinerilor cu activități prin care să-și exploreze emoțiile și mijloacele creative și să-și găsească resurse pozitive prin intermediul poveștilor despre curaj.

Pentru că poveștile ne permit să accesăm și să ne exprimăm propriile adevăruri despre noi, vom avea la baza realizării proiectului tehnicile storytelling-ului (arta de a povesti).
500 de copii din România și din diaspora românească din Belgia, Olanda și Cehia au învățat tehnicile de a spune o poveste și au fost ghidați de specialiștii (artiști, educatori culturali și psihopedagogi) să descopere ce înseamnă să ai curaj și când au acționat curajos.

Poveștile copiilor despre curaj din perioada pandemiei s-au concretizat în scurte testimoniale video sau audio de storytelling, iar unele lucrări au făcut parte din trei expoziții-manifest, interactive (București, Cluj, Praga).

Program cultural de educație prin cultură, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Cu sprijinul:

Program co-finanțat de: