Skip to main content

Despre noi

Asociația culturală „Câte-n lună și-n mansardă” promovează și susține diversitatea și coeziunea socială, integrarea în viața socio-economică a grupurilor sociale marginalizate, defavorizate sau vulnerabile.

Din anul 2012, Asociația a derulat mai multe proiecte de promovare a patrimoniului cultural:

  • „Bătături. Urme lăsate de meșteșuguri”, care a presupus valorificarea mesteșugurilor tradiționale printr-un demers artistic inedit, cu accent asupra urmelor pe care acestea le lasă asupra corpului meșterilor;
  • „Pro Șura. Construcții vechi pentru timpuri noi”, proiect care a adus în atenţia actorilor publici şi privaţi de la nivel regional și național importanţa păstrării şi valorificării construcţiilor realizate în stil arhitectural tradiţional, ca parte a patrimoniului cultural specific;
  • proiectul „Meserii ascunse în culise de spectacol”, al cărui demers principal a fost construirea unei platforme digitale www.meseriiascunse.ro, care reprezintă un instrument de educație culturală, prin care se promovează și revalorifică industriile creative în rândul copiilor;
  • expoziția interactivă „Apa trece, poveștile locului rămân” prin care am promovat elemente ale patrimoniului cultural imaterial în jurul conceptului Apa; revista pentru copii „Ghidul pozneț de cultură”, prima revistă culturală din România dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 ani.
  • Tot în anul 2017, Asociația a organizat primul târg internațional dedicat exclusiv cărții pentru copii, BOOKerini (www.bookerini.com)

În 2021 am început programul de educație culturală „Mă numesc Curaj” (ianuarie 2021 – prezent), prin care ne-am propus să încurajăm copiii să-și găsească resurse pozitive de a trece peste perioada pandemiei prin intermediul poveștilor despre curaj.

În 2022, ne-am alăturat demersului de sprijinirea a tinerilor refugiați din Ucraina prin intermediul proiectului cultural „Open Museums Open Hearts” (iunie 2022 – aprilie 2023). În prezent, derulăm proiectul ”Eyes on the City”, proiect de dialog intercultural între tinerii români și ucraineni.